online-fotografiecursus-basiscursus-fotografie-fotocursus-nijmegen-doetinchem

REACTIES CURSISTEN

Lees wat cursisten van onze fotocursus of workshops vinden.

Ervaar wat meer dan 1500 andere al hebben gedaan

Lees hier de reacties van de cursisten die bij fotocursus snapshot een cursus of workshop hebben gevolgd!

Ik heb ontzettend veel geleerd en mijn camera goed leren kennen en gebruiken.

Onlangs heb ik de basiscursus afgerond. Wat een goede cursus! Ik heb ontzettend veel geleerd en mijn camera goed leren kennen en gebruiken. De afwisseling (tijdens de lesavonden) tussen theorie en praktijk is erg fijn, net als de dagdelen met de groep buiten in de praktijk. De huiswerkopdrachten zijn super leuk en stimulerend. Het was erg leerzaam om vervolgens elkaars foto’s in de les te bekijken en instellingen te bespreken. Het naslagwerk, dat de lesopbouw volgt, is lekker compact en overzichtelijk.
Voorheen fotografeerde ik op de automatische stand, maar ik voel me nu bij de M-stand comfortabel. Mijn foto’s worden steeds beter, niet alleen qua scherpte en belichting, maar ook compositie. Super fijn! Ik krijg er steeds meer plezier in ?
Michael heb ik ervaren als een erg prettig persoon, vol enthousiasme en heel kundig. Hij heeft voor iedereen aandacht en persoonlijke tips en dat alles in een prettige ongedwongen sfeer. Al voor het einde van de cursus heb ik me ingeschreven voor het vervolg in het najaar. Ik kijk er nu al naar uit!!

Zeker doen, zou ik zeggen.

Bedankt Michael

Annoeschka

Met een groep enthousiaste cursisten in een ontspannen sfeer “aan de slag”

Samen met mijn dochter hebben wij in juli/augustus de basiscursus fotografie met heel veel plezier gevolgd.
Geen 150 pagina’s tellende handleiding van ons fototoestel doornemen, maar met een groep enthousiaste cursisten in een ontspannen sfeer “aan de slag” gaan.
Michael legt ons op een rustige, vriendelijke,begrijpelijke en zeer kundige manier de grondbeginselen van de fotografie en je toestel uit.
Wie had ooit gedacht dat je zo kunt genieten van een troosteloze, mistige herfstdag als je er met je fototoestel op uit gaat!
Mede door een goede mix van theorie, praktijk, het samen bespreken van de opdrachten en de extra tips en tools die wij van Michael gekregen hebben was dit voor ons een hele waardevolle cursus.
Een aanrader voor iedereen.
Nogmaals veel dank Michael
Renske & / Annemieke

De foto’s op de auto-stand waren toch altijd prima?

Ik begon enigszins sceptisch aan de cursus. Een beetje gepusht door mijn vriend vanwege een aanstaande vakantie, die recent een nieuwe camera had gekocht. “De foto’s op de auto-stand waren toch altijd prima”. Maar wat ben ik blij dat ik de basiscursus heb gevolgd en wat vond ik het leuk om wekelijks de cursus te volgen en met de huiswerkopdrachten aan de slag te gaan. Ook de praktijkles in Engbergen was geslaagd. Dankzij de kennis van Michael, zijn niet aflatende enthousiasme en duidelijke manier van uitleggen heb ik in korte tijd heel veel geleerd. Zowel op het gebied van fotografie, als camerakennis. Wie had gedacht dat ik nu alleen nog maar op de M-stand zou fotograferen. Fotograferen leer je natuurlijk alleen door het veel te doen.  Het is dus wel belangrijk dat je voldoende tijd kunt besteden aan het oefenen tussendoor en de (uitdagende) huiswerkopdrachten. Fotocursus Snapshot en Michael Basten zijn absoluut aan te raden!

Simone / Cursusgroep Doetinchem

Een aanrader voor iedereen die interesse heeft in fotografie!

Basiscursus Fotografie bij Michael is een aanrader voor iedereen die interesse heeft in fotografie.
Al na de eerste les lukt het je om mooiere/ sprekendere foto’s te maken.
Erg leuk ook om foto’s van andere te bekijken/ bespreken… erg leerzaam! Grappig om te zien ook hoe iedereen
de huiswerkopdracht op zijn/haar manier omzet naar een foto.
Michael weet zijn enthousiasme voor zijn vak op een ontspannen manier en in begrijpelijke taal over te brengen.
Zeker ook de praktijkles op het einde van de cursus is een prachtige aanvulling op de theorielessen. Ga zo door!
Bedankt voor de informatieve lessen, die elke keer voorbij vlogen! En tot de volgende cursus!

Groetjes Annemieke

Een ontzettend waardevolle cursus

Ik heb ontzettend veel aan de cursus gehad! Een ontzettend waardevolle cursus. Michael geeft heel duidelijk en enthousiast uitleg. Je leert wat je allemaal met je camera kan doen op een leuke en informatieve manier. Ik heb hier ontzettend veel geleerd!

Ik raad iedereen deze cursus aan.

Groetjes en nogmaals bedankt!

Lizzy Jacobs

Ik maakte altijd wel leuke foto’s op de A-stand

Dankzij deze cursus heb ik mijn camera veel beter leren kennen. Ik maakte altijd wel leuke foto’s op de A-stand, maar vaak was het net niet wat ik wilde vastleggen. Nu gaat dat veel beter en het plezier om foto’s te maken is ook groter! Michael, bedankt voor alle tips en tricks en de leuke, maar vooral ook nuttige cursus!

Yolanda Rietveld / cursusgroep Doetinchem

Leerzaam, creatief, ontspannen, grappig, zeer toegankelijk

Leerzaam, creatief, ontspannen, grappig, zeer toegankelijk, aardige gastheer Michael die onbeperkt al je
vragen beantwoord. De opzet van deze cursus is ontzettend fijn en geeft je enorm veel energie omdat je foto’s maakt die je eerder niet heb kunnen maken. Je haalt het beste uit je toestel en jezelf. Twijfel je nog of je deze cursus gaat doen,….. stop maar met twijfelen GEWOON DOEN !!

Marieke

Een leerzame en leuke ervaring!

Door deze lessen heb ik nu meer inzicht gekregen in de functies van een spiegelreflex camera. Ook heb ik geleerd om goed te kijken en creatief te fotograferen. Mijn volgende uitdaging is dan ook de aanschaf van mijn eigen camera met de daarbij behorende accessoires. Heb nu al zin in de gevorderde cursus.

Michael bedankt en heel veel succes.

Jennifer Touw

Ik loop nu over straat en denk in foto’s

Na 2 cursussen erg veel geleerd over fotografie. En ook heel enthousiast geworden. Ik loop nu over straat en denk in foto’s. Met mijn schoonzus praat ik bijna alleen nog maar over fotograferen. Dit komt mede door de vakkennis van Michael en zijn enthousiasme voor fotografie. Dit weet hij goed over te brengen. Daarnaast was de sfeer erg ontspannen en gezellig. Een aanrader als je meer wilt leren over fotografie in een ontspannen sfeer. Michael bedankt en tot snel! PS. Jammer genoeg was het weer het enige waar we geen controle over hadden…

Joyce van Onzenoort

Ik heb met veel plezier deelgenomen aan de cursus basisfotografie.

Michael is een enthousiaste leraar en brengt de stof duidelijk. Ook heeft hij veel tips.
Door de groepen van max. 10 personen is er genoeg tijd voor persoonlijke aandacht.
Ik heb vooral geleerd beter te kijken, zodat het fotograferen mooiere plaatjes oplevert.
Ben vast van plan ook cursus II te volgen.

John Jenniskens

Basiscursus fotografie 1 de moeite waard!

De afgelopen weken met veel plezier de basiscursus fotografie gevolgd.
Michael geeft op een heldere en enthousiaste wijze uitleg, in een hele prettige sfeer. Ik heb er veel van geleerd; goede basis om technisch betere foto`s te maken en ook anders te gaan kijken.
Enthousiast gemaakt om de basiscursus 2 te gaan volgen!

Fokkeline

Enthousiaste vakman

Ik heb meegedaan met de basiscursus fotografie bij Michael op advies van een oud-cursiste. Ze had helemaal gelijk! Het was voor mij een hele leerzame cursus. Ik heb geleerd wat alle functies van mijn Nikon 500 camera zijn en om niet meer op de automatische piloot te fotograferen. Verder heb ik vooral geleerd om anders om me heen te kijken, meer op details, composities en kleuren te letten. De wekelijkse opdrachten waren iedere keer weer een uitdaging. De afsluitende buitendag was een prettige aanvulling.

Michael, bedankt voor je enthousiasme en uitgebreide toelichtingen. Je bent een vakman en kunt het ook zeer goed overbrengen. Ik wens je veel succes.

Gina Wieleman

Basiscursus Fotografie een aanrader!

De afgelopen weekjes heb ik bij Michael de beginners fotografiecursus gevolgd. Alhoewel ik mezelf niet echt als een beginner zie & al redelijk speelde met de verschillende intstellingen wilde ik toch nog meer weten mbt de technische aspecten & dit is dankzij Michael gelukt! Hij legt op een duidelijke & enthousiaste manier uit. Doordat je iedere week huiswerk krijgt, wordt je ook ‘gedwongen’ om er echt mee te gaan werken. Dit huiswerk wordt met zn allen bekeken & besproken wat zeker inspirerend & leerzaam is. Een aanrader dus deze fotocursus!

Michael bedankt & tot de gevorderde fotografiecursus!!

Mirjam Cornelissen

Jammer dat het nu al afgelopen is

Jammer, Jammer, Het is afgelopen. wat hebben we veel geleerd zowel bij de beginners als de gevorderden cursus. En wat was het gezellig.

Hopenlijk komt er snel weer een vervolg…….. :-)

Monique

Supergoed die cursus bij Fotocursus Snapshot

Ik heb de beginnerscursus en gevorderde cursus gedaan. Wat een verschil, mijn foto’s zijn er echt op vooruit gegaan. De cursus is goed opgebouwd en erg gezellig.
Ik heb het helemaal te pakken.
Micheal bedankt voor de leerzame avonden.

Jose

Workshop Fotografie

Ik heb de workshop van Michael 31-03 met veel plezier gevolgd. Zijn tekst en uitleg was duidelijk en goed opgebouwd. Ook het in de praktijk brengen van de theorie – later op de dag – is prettig!

Suzanne

Deze fotografiecursus zeker een aanrader.

Vandaag de basiscursus Fotografie gedaan, het was een zeer ontspannen en leerzame dag. Nu nog alle knoppen op de camera eigen worden en veel spelen met alles wat we geleerd hebben vandaag!
Als je meer diepgang in de fotografie wilt en dus meer je “eigen” foto’s wilt laten spreken, dan is deze fotografiecursus zeker een aanrader.
Michael bedankt voor de fotografiecursus het is echt een aanrader!

Bas Verbunt

Individuelecursus fotogratie gevolgd.

Afgelopen dinsdag de hele middag een individuelencursus fotografie gevolgd.
Veel geleerd, erg leuk evenals de opdrachten buiten (in de kou).

Michael het was een geslaagde dag!

Ramy

Mijn foto’s zijn echt beter geworden…

Met een aantal vrienden initatief genomen tot deelname aan de beginnerscursus bij Michael. Ik vond fotograferen leuk, wilde het graag beter kunnen. Welk plaatje schiet je, op elke manier en op welk moment? Nu, 8 weken later, kan ik op de manuele stand, prima foto’s maken! En terugkijkend zijn mijn foto’s echt beter geworden. Het wekelijks bespreken van de gemaakte foto’s heeft tot resultaat dat ik de foto’s in de krant ’s ochtends ook niet meer ‘kritiekloos’ kan bekijken…

Kortom, een aanrader! Ontspannen sfeer, ruimte voor alle niveaus en vooral positief opbouwende reacties van Michael. Daar kan je echt wat mee! Michael bedankt en tot ziens.

Bianca

Ik heb enorm veel bijgeleerd!

Heb de beginnerscursus gevolgd. Ik wist al het een en ander van instellingen e.d. en voelde me niet echt een beginner. Ook enkel medecursisten waren geen beginners.
Ik had me primair aangemeld om me bewuster te worden van wat ik eigenlijk aan het doen was m.b.t. belichting, diafragma etc. en tijdens de cursus heb ik enorm veel bijgeleerd. Mede door de enthousiaste groep en de bevlogenheid van Michael werd de cursus een succes. Vooral het bekijken en bespreken van elkaars (huis)werk vond ik heel inspirerend en leerzaam. Een aanrader dus deze fotocursus!
Langs deze weg bedank ik mijn medecursisten en Michael voor de leuke tijd samen.
Ik denk dat ik wel een vervolgcursus zal gaan doen, maar daar slaap ik nog een nachtje over.

Gerie Sandmann

Je krijgt elke week een opdracht mee

Eind vorig jaar heb ik de “beginners” cursus gevolgd.
En echt dan pas leer je de camera kennen.
Het is leerzaam van begin tot eind, echt een aanrader!
En wat vooral leuk is, dat je elke week een opdracht mee krijgt.
Dan zie je pas op hoeveel verschillende manieren de opdracht ervaren, en dus uitvoeren.

Patrick van Wolferen

Fotocursus…een aanrader!

Een aanrader! Michael is een bevlogen fotograaf met de gave de principes van het fotograferen op een leuke manier over te brengen. Hij doet dit uiterst professioneel met respect voor de cursisten. Het bespreken van elkaars werk in combinatie met theorie maakt deze cursus uitermate praktisch. Je staat versteld van wat je allemaal kan met je camera (en van jezelf)!!! Succes Michael met je werk!

Marco Bloem

Wat een toffe cursus!

Michael is een persoon die je graag hoort spreken, maar ook zeker iemand die oor heeft voor jouw vraag. Hij legt alles met een duidelijk antwoord uit. De afwisseling tussen praktijk en theorie is prima en leuk. Ik kijk uit naar de vervolgcursus in september. Benieuwd welke mooie kiekjes we dan weer gaan maken. Ik ben al zo blij met wat ik nu kan! De automatische stand ligt bij mij in de prullenbak☺

Sandra van Rooij

Ik heb er veel van geleerd

Ook ik heb pas de beginnerscursus gevolgd bij Michael. Ik had van tevoren ook naar een fotocursus bij andere organisaties/fotografen gekeken, maar ben erg blij dat ik voor de cursus van Michael had gekozen. Ik vond het erg leuk dat we na elke les huiswerk meekregen, en het resultaat daarvan de volgende keer samen besproken. Dat was erg leerzaam, en leuk om te zien waar anderen mee komen. Daarnaast was Michael erg enthousiast, en gaf hij veel goede tips tussendoor. Ik heb er veel van geleerd, en daarnaast nog meer zin van gekregen om zelf met mijn camera aan de slag te gaan!

Ilse

Hartstikke leuke en leerzame cursus

Hartstikke leuke en leerzame cursus.gezellige medecursisten! Michael legt alles goed en rustig uit.
Je leert je camera goed kennen dus ik kan nu ook op de M-stand fotograferen en niet alleen automatisch!
Nu oefenen,oefenen en oefenen en op naar de cursus fotoshop,dus Michael tot ziens!

Inge

Aanrader!

Samen met vrienden aan deze fotocursus begonnen om wat meer uit onze toestellen te halen dan alleen de automatische stand. Goeie tips gehad, opbouwende kritiek en ideeen van medecursisten. Al met al ga ik nu creatiever en bewuster met de mogelijkheden van de camera om.

Jeroen Schonhoven

Fotocursus…Super leerzaam!

Net een cursus bij Michael gevold. Super leerzaam.
Ik had al een beginners cursus gehad, maar met een nieuwe camera vond ik het toch de moeite waard om nogmaals zo’n cursus te volgen.
Weer veel geleerd en veel gezelligheid gehad.Mijn camera heb ik nu redelijk onder de knie, maar ik weet dat ik er nog niet ben. Mijn camera kan meer dan ik hahaha.
Voorlopig thuis oefenen en daarna toch weer verder met een fotoshop cursus.
Mooie foto’s maak je zelf, maar perfecte foto’s maak je met behulp van fotoshop.

Michael, ik kom zeker terug.

THANKS het was leerzaam en gezellie

Ivon

Fotocursus helemaal TOP!

De cursus zit er net op en het is een echte aarader voor mensen die interesse hebben in fotografie.
In 8 lessen leer je alles van je fototoestel en hoe je het beste kunt fotograferen.

Michael geeft duidelijke adviezen, waar je echt veel mee kunt. Nu kan ik er mee aan de slag, en als het me allemaal goed lukt dan ga ik zaker ook nog een paar cursussen volgen bij Michael, portretten en fotochoppen lijkt me ook zeer interessant. Wij hadden een erg leuke groep en je leert van je mede cursisten ook weer erg veel. De 8 lessen zaten er zo op, en ik kan nu echt in de M-stand fotograferen.
dank je wel Michael. Je geeft goed les en het was leerzaam en gezellig. helemaal top.

Belinda.

Door de cursus heb ik veel meer plezier gekregen in het fotograferen

Mijn vader volgde de cursus samen met mijn oom bij Michael.Ze hebben me door hun enthousiasme aangestoken met het fotografievirus. Ik ging naar de cursus met weinig kennis van fotografie. Door de cursus heb ik veel meer plezier gekregen om te fotograferen. Ik ben er na de cursus nog steeds f***tiek mee bezig. Michael, bedankt voor alle kennis die ik heb op gedaan tijdens de cursus.

Monica

6 weken lang met fotografie bezig… Een geweldige cursus!

Erg leuk en leerzaam, omdat de cursus uitgebreid ingaat op de aspecten die je als beginnend fotograaf onder de knie moet krijgen.
Alles komt aan bod. Het leuke is dat je 8 weken lang met fotografie bezig bent, door de wekelijkse opdrachten en de uitgebreide bespreking van de resultaten in de week erna ervaar ik als zeer positief.

Peter

De fotocursus heb ik als zeer leerzaam ervaren

Samen met mijn dochter de cursus gevolgd. We hebben erg veel geleerd en we hebben onze camera’s nu pas echt leren kennen. Ook ik fotografeerde aleen op de automaat en nu kan ik veel meer de camera.De fotocursus heb ik als zeer leerzaam maar ook erg gezellig ervaren. Het was zeker de moeite waard.
Bedankt voor alle tips en trucs Michael.

Bart Houtzager

Het enthousiasme van Michael werkt aanstekelijk

De automaat is een handige instelling, maar bevredigde mij niet…..dus een cursus, dacht ik. Een goede keus: Het enthousiasme van Michael werkt aanstekelijk. De opdrachten zijn uitdagend en de manier waarop hij ze samen bespreekt is kritisch en respectvol. Ieder kan zichzelf zijn en dat is voor mij het belangrijkste. Een mooie setting om te leren!

Mieke Laarakkers

Veel geleerd van de fotocursus

Waarom is de ene foto mooier en spannender dan de andere foto. Hoe krijg ik dat mooie bloemetje goed op de foto. Dat de blauwe luchten niet bleek worden en hoe leg ik de druppels vast van een fontein etc.
Ja ik heb veel geleerd van de fotocursus en heb er ook lol in gekregen om mooie foto’s te maken, super!

Marga

Prettige fotocursus om te volgen

Ik heb al jaren een digitale spiegelreflex camera, maar altijd op de autostand gefotografeerd. Ik ben niet het type dat met de handleiding naast mij de camera gaat ontdekken, maar meer het type van laat het mij zien, dan onthoud ik het wel. Dat is goed gelukt, prettige fotocursus om te volgen, duidelijk en helder. Nu weet ik wat mijn camera (en ik) kan en zijn de foto’s beduidend mooier en spannender geworden.

Monique

Van “auto” naar “M” en dat in 1 dag!

Van “auto” naar “M” en dat in 1 dag! Het was een gezellige en leerzame dag waar ik erg veel aan gehad heb. Dus, smaakt naar meer!

Fleur Hagenbeek

Fotocursus, echt een aanrader!

Vandaag 22 mei voor het eerst een workshop fotografie meegemaakt. Ik ging er redelijk blanco naar toe, kende gelukkig mijn camera al een beetje, nu nog meer.
Wat blijkt het is nog leuker geworden, foto’s zijn inderdaad geen plaatjes schieten meer, maar foto’s maken.
Verheug me al om me te kunnen inschrijven voor een cursus fotografie, helaas kan ik niet eerder dan in november (:S).
Echt een aanrader voor iedereen die iets meer wil weten over fotografie, dan alleen op de ‘automaat’ plaatjes te schieten.

Met andere woorden een zeer geslaagde dag

John van Lit

Fotoworkshop zeer geslaagd

Al eerder met een compactcamera een fotocursus elders gedaan. Daar veel geleerd over fotobewerken, maar weinig over belichting. Vandaag tijdens workshop bij Michael met spiegelreflex veel meer inzicht gekregen over het gebruik van de belichtingsmeter. Michael weet alles goed over te brengen.

Carla

Geweldige Fotocursus

Door het volgen van de beginnerscursus ben ik van een plaatjesschieter met het fotograferen op de stand automaat een beginnersfotograaf geworden die echte foto’s kan maken. Hierdoor is het een echte hobby geworden.

Hans Weber

Workshop Flitsen… een toppertje

Afgelopen zaterdag heb ik de workshop flitsen gevolgd. Allereerst werden we hartelijk ontvangen, en na een voorstelrondje van de cursisten en Michael zelf begonnen we aan de theorie. Dit was een duidelijk verhaal en vragen stellen kon te alle tijde. Na de lunch begon het praktijk gedeelte. Aan de hand van opdrachten konden we de geleerde theorie in praktijk brengen. Michael hielp waar nodig, gaf tips en liet ons nadenken over hoe we een beter restultaat konden krijgen. Vervolgens kregen we nog een gedeelte over het werken in een studio. Met behulp van diverse flitsers hebben we van elkaar mooie foto’s gemaakt.
Wat ik erg prettig vond was de klein groep; we waren met z’n vieren waardoor er meer dan voldoende persoonlijke aandacht was. Al met al een leerzame en gezellige dag!!!

Anniki

Leuke leerzame tijd gehad…

Ik heb bij Michael Basten een basis-cursus digitale fotografie gevolgd, een absolute aanrader voor iedereen die tot nu toe alleen maar op de automatische stand van zijn/haar camera fotografeert.

Michael geeft in duidelijke begrijpbare taal stap voor stap uitleg en leuke tips om stukken betere resultaten te halen met je camera in de M-stand.

Mede ook door de huiswerkopdrachten en de wekelijkse bespreking daarvan krijg je een leuke interactie met de gehele groep cursisten waardoor je leert van elkaars ideeen, elkaars creativiteit maar ook van fouten en valkuilen.

Naast de theorie is er bij deze cursus ook ruimte om geleerde technieken en instellingen in de praktijk uit te proberen, uiteraard met een goede ondersteuning en begeleiding van Michael.

Voor mij was deze cursus bijzonder leuk en leerzaam.
Mijn ervaring met Michael is bijzonder positief, ik heb me dan ook al opgegeven voor een basis-cursus photoshop en een workshop flitsen.

Kortom, leuke leerzame tijd gehad, Michael bedankt en tot ziens weer in Nijmegen aan de Groenestraat.

Gert-Jan

Uitstekende workshop

Michael heeft mij enorm veel geleerd bij de cursus Photoshop!

Ronald

Erg leuke en leerzame cursus!

Samen met mijn vader de beginnerscursus fotografie gevolg.
Erg leuk om zo je camera beter te leren kennen.
Erg leuke en leerzame cursus!

Ik nu creatiever en bewuster met de mogelijkheden

Hanneke