Macrofotografie-2017-18
VOOR BEGINNERS & GEVORDERDEN

Workshop

Licht & Compositie

Stap in de wereld van licht & compositie
INSCHRIJVEN licht & Compositie

WORKSHOP LICHT & COMPOSITIE

Stap in de wereld van licht & compositie en ontdek hoe je de perfecte foto maakt. Of je nu een beginner bent of al enige ervaring hebt, deze workshop biedt je de kans om je fotografievaardigheden te verbeteren en adembenemende foto’s te maken.

Tijdens deze workshop zullen we samen de essentiële aspecten van fotografie verkennen en leer je technieken om op een andere manier naar je omgeving te kijken en dit om te zetten in prachtige beelden.

Laten we eerst eens kijken naar het belang van licht in de fotografie. Licht is de kern van fotografie. Het beïnvloedt de sfeer, de kleuren en de algemene uitstraling van een foto. Tijdens de workshop zullen we leren hoe we verschillende soorten licht kunnen benutten, van zacht natuurlijk daglicht tot fel kunstlicht, en hoe we de eigenschappen van licht kunnen gebruiken om een beeld te laten spreken.

Workshop Compositie & Licht

COMPOSITIE & STANDPUNT

Daarnaast gaan we dieper in op het belang van compositie. Compositie is de manier waarop de verschillende elementen in een foto worden gerangschikt.

We zullen het hebben over regel van derden, symmetrie, lijnen en patronen en hoe je deze kunt gebruiken om je foto’s interessanter en esthetisch aantrekkelijker te maken. Het doel is om te leren hoe je bewust compositorische keuzes kunt maken om je verhaal te versterken en de aandacht van de kijker te sturen.

Een ander belangrijk aspect van onze workshop is het idee van ‘anders leren kijken’ en een ander standpunt in te nemen dan dat je altijd gewent bent geweest.

Vaak richten we onze camera gewoontegetrouw op onze onderwerpen, maar door anders te kijken kun je tot verrassende en unieke composities komen. We leren hoe je open kunt staan voor nieuwe perspectieven en hoe je de schoonheid kunt vinden in alledaagse dingen. Dit vraagt om creativiteit, verbeeldingskracht en durf om buiten de gebaande paden te treden.

PRAKTISCH AAN DE SLAG!

Tijdens de workshop staan praktische oefeningen centraal. We zullen hands-on bezig zijn met het toepassen van de besproken technieken en concepten.

Dit kan variëren van het fotograferen van simpele objecten tot het vastleggen van de omgeving om ons heen. Door actief bezig te zijn, zul je snel leren en ontdekken hoe je deze principes in de praktijk kunt brengen.

We streven ernaar om een interactieve en inspirerende omgeving te creëren waarin de deelnemers de ruimte hebben om vragen te stellen, ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren. Het gaat niet alleen om de technische aspecten van fotografie, maar ook om het ontwikkelen van een artistiek oog en het vastleggen van emotionele impact in een foto.

Fotografie-caoching-1op1-fotocursus-fotocursus op maat
Fotografie Workshop Licht & Compositie Fotocursus Snapshot Doetinchem

WAT GA JE LEREN MET DE WORKSHOP LICHT & COMPOSITIE?

 • Hoe je licht op verschillende manieren kunt gebruiken om sfeer, diepte en emotie in je foto’s te brengen.
 • Wanneer is het de mooiste tijd om te fotograferen
 • Je krijgt inzicht in hoe natuurlijk licht kunt combineren met een mooie foto compositie
 • Je leert over compositietechnieken, zoals de regel van derden, leading lines en symmetrie, om boeiende en evenwichtige composities te creëren.
 • Deze workshop helpt je om de technische aspecten van fotografie te begrijpen en tegelijkertijd je creatieve expressie te ontwikkelen.

wat mag je meenemen

 • Je eigen fotocamera, spiegelreflex, systeemcamera, hybride camera of compactcamera die je in kan stellen op de manuele belichting.
 • Neem je camera mee met volle batterijen (eventueel ook reserve batterijen) en vergeet je geheugenkaartje niet mee te nemen.
 • Eventueel een statief (geen must)
 • Schrijfmateriaal om aantekeningen te maken!
 • Goede wandelschoenen
 • Kleding wat vies mag worden
 • Geen ochtend humeur 😉
Workshop Fotografie Fotografiecursus - Fotocursus Snapshot

AAN HET EIND VAN DEZE WORKSHOP

zul je weg gaan met een vernieuwde kijk op licht & compositie, nieuwe vaardigheden en vooral een flinke dosis inspiratie om te blijven groeien als fotograaf.

Onthoud dat fotografie een kunstvorm is en dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Dus, laat je creativiteit de vrije loop en laten we samen op ontdekkingsreis gaan naar de prachtige wereld van fotografie.

Ik kijk er naar uit om je te verwelkomen bij onze workshop waar we samen zullen ontdekken hoe licht, compositie en een andere kijk op de wereld de sleutel kunnen zijn tot betere foto’s.

CURSUS DATA

 

cursus agenda 2-daagse workshop adobe lightroom

 • zondag 14 april 2024 van 06:30 -09:30 uur

Wat heb je nodig voor deze cursus?

 • Je eigen fotocamera, spiegelreflex, systeemcamera, hybride camera of compactcamera die je in kan stellen op de manuele belichtingstand
 • Pen en papier om je aantekeningen te maken
 • Wandelschoenen
 • Kleding wat vies mag worden
 • (beetje) ochtend mens 😉
 • en goede zin!
INSCHRIJVEN licht & Compositie

Overige informatie

Cursus locatie

P Bergherbos

Oude Eltenseweg, Zeddam

Jouw investering

97,-

Minimaal aantal deelnemers

Minimaal 6 en maximaal 15 deelnemers

Docent

Michael Basten -> www.michaelbastenfotografie.nl

Algemene Voorwaarden

fotocursus aanbod

Fotocursus & Workshops

Basiscursus Fotografie

265,00

Fotocursus & Workshops

Smartphone Fotografie Workshop

97,00

Fotocursus & Workshops

Vervolgcursus Fotografie

265,00
25,00100,00